7 порад, які допоможуть при болю в ногах

7 порад, які допоможуть при болю в ногах

Вдосталь часу проводите на ногах? Робота вимагає багатогодинних статичних змін? Ноги болять все частіше? Ми підготували кілька простих порад, які можуть полегшити цей стан без вживання ліків. Звісно, консультація лікаря в такому випадку обов’язкова, проте, якщо у вас вже є план лікування, то чому б не допомогти своїм ногам додатково?

  1. Пийте більше води.

    Коли в організмі забагато солі – ноги набрякають, тому важливо цю сіль вимивати. Не можете пити просту воду? Додавайте в неї гілочку м’яти, шматок лимона, огірка чи заморожену ягідку, щоб зробити напій смачнішим. Головне, пийте!

  2. Робіть ногам ванночки з морською сіллю.

    Додайте 1 ст.л солі на ванночку теплої води, розмішайте та помістіть туди ноги на 20 хв. Можете тим часом подивитися улюблений фільм чи почитати книгу.

  3. Після ванночок зволожуйте ноги.

    Доглядайте за ними щодня та не давайте шкірі пересихати. Для кращої ефективності можна зігрівати крем чи лосьйон в руках або мікрохвильовій печі, а тоді наносити на ступні та ноги. До крему можна додавати ефірні олії лаванди, евкаліпту чи розмарину.

  4. Вдягайте компресійні панчохи.

    Вони допомагають попередити набряки та зменшити біль в нижній частині ніг. Упевніться, що вони зручні та ніде не тиснуть перед тим, як вдягати їх на цілий день.

  5. Виконуйте вправи з тенісним м’ячем.

    Просто поставте його під ступні та катайте вперед-назад. Така вправа допоможе м’язам стоп розтягатися і видовжуватися, що дуже важливо при довгому напруженому стоянні.

  6. Підіймайте ноги вище корпусу при відпочинку.

    Можливо ви це вже робите інтуїтивно, але в будь-якому випадку така вправа допомагає покращити циркуляцію крові всього тіла і забрати больові відчуття.

  7. Обирайте зручне взуття.

    Воно повинне бути ортопедичним, стійким, з анатомічною устілкою та виготовлене з натуральної шкіри, які дозволятимуть нозі дихати. Якщо ваша робота пов’язана з довгим стоянням на ногах, то в жодному разі не взувайте вузьке взуття зі штучних матеріалів, взуття на підборах та взуття не за розміром. В нашому магазині ви знайдете безліч моделей найрізноманітніших моделей для роботи, прогулянок чи дому.

Ці кілька простих дій допоможуть вашим ногам повертати собі легкість та зменшувати біль та втому, а з ортопедичним взуттям ми вам допоможемо.

Коментарі

Поки немає коментарів