Взуття для вагітних

Взуття для вагітних

Вагітність — важливий період в житті кожної жінки. З усіх боків на неї сипляться поради про те, як правильно себе поводити, яку їжу вживати і скільки, які фізичні та розумові навантаження рекомендуються, а на які слід накласти вето та багато іншого. З кожним місяцем тіло майбутньої мами змінюється все більше, вага збільшується, а, отже, і навантаження на ноги. Ми підготували для Вас рекомендації по вибору взуття, щоб уникнути дискомфорту, пов'язаного з набряками, варикозним розширенням вен, і плоскостопістю, що супроводжують більшість жінок під час вагітності.


Яким має бути взуття для вагітних


У першому триместрі організм жінки відчуває не такі сильні навантаження, як в останньому: фігура не змінюється, вага не збільшується. Але вже в цей час слід подбати про правильне взуття.

  • Головна причина, яка може спонукати Вас купити нове взуття — збільшення ніг під час вагітності. Тому не соромтеся робити покупку на розмір-два більше. У разі сильного набряку зверніть увагу на ортопедичні сабо. Також варто врахувати, що набрякати може не тільки стопа, але і ікри, тому подбайте про запас простору в халявах нових чобіт.
  • Багато жартів породжує те, що вагітна жінка зіштовхується з труднощами при спробі зав'язати шнурки. З цієї причини зверніть увагу на взуття з липучками або на блискавці.
  • Не вибирайте взуття, каблук якого перевищує 5 сантиметрів. Невеликий стійкий підбор (не шпилька!) буде кращим вибором, тому що в цьому випадку навантаження буде розподілятися рівномірно.
  • Слід бути максимально уважним при виборі осіннього та зимового взуття. Його якість не повинна викликати сумнівів. Вам абсолютно ні до чого промочити ноги та підхопити застуду, поставивши під загрозу здоров'я малюка.
  • Жіноче ортопедичне взуття повинне бути виготовлене ​​виключно з натуральних матеріалів (шкіра, замша, нубук). Це продиктовано по-перше тим, що натуральні матеріали набагато м'якші і податливіші, вони не будуть здавлювати і натирати Ваші опухлі стопи. По-друге, вони не перешкоджають природному повітрообміну, що зменшить пітливість і супутні неприємні відчуття.

Чому вагітним жінкам протипоказані підбори

Багато жінок цікавляться чи можна носити підбори під час вагітності, але лікарі практично одноголосно не рекомендують це робити. Це може призвести до:

  • болів у спині. При постійній ходьбі на підборах змінюється постава. Таз "йде" вперед, а спина округлюється. Через підбори тазостегнові суглоби відчувають надлишковий тиск, у зв'язку зі збільшенням ваги жінки; суглоби і зв'язки в нижній частині спини починають боліти. З цієї ж причини жінка може втратити рівновагу, тому що центр ваги відчутно зміщується.
  • Підвищення ризику отримати травму. Під час вагітності через зміни гормонального фону зв'язки втрачають тонус і стають більш чутливими до навантажень і більш схильними до розтягування.


Де купити ортопедичне взуття для вагітних

Наш магазин ортопедичного взуття MedicalShoes пропонує Вашій увазі варіанти взуття для вагітних. Також запрошуємо Вас на примірку в Києві за адресою вул.Маршала Тимошенка, 18.

 

Коментарі

Поки немає коментарів