Що робити коли мерзнуть ноги?

Що робити коли мерзнуть ноги?

Настання холодів провокує проблему холодних пальців ніг. Якщо у вас постійно мерзнуть ноги, ви не можете їх відігріти, відчуваєте біль від холоду, то ймовірно вам необхідно обстежитися в лікаря.

Причин цього стану може бути декілька:

  1. Недостатньо тепле взуття та шкарпетки.
  2. Синдром Рейно.
  3. Захворювання периферичних артерій тощо.

Першу причину виправити та попередити досить легко, а от в інших випадках ми радимо звернутися до лікаря. Температура пальців ніг приблизно на 10 градусів нижча за температуру тіла, то ж ноги змерзають швидше, але якщо ви не можете їх відігріти, то ймовірно потрібно шукати причину глибше.

Ми підготували кілька порад, які допоможуть вашим ногам бути в теплі навіть в найхолодніший день. Наголошуємо, що з цим питанням обов'язково потрібно піти до лікаря, щоб виключити серйозні захворювання і почати терапію. Наші поради універсальні, але не включають лікування.

  1. Вдягайте термо-шкарпетки або ж термобілизну, щоб тримати ноги цілком в теплі. Також підходять вовняні шкарпетки з термо-підкладкою у взуття.
  2. Обов'язково обирайте вільне взуття з натуральних матеріалів, яке не перетискає пальці. Підвищена підошва також знижуватиме ризик перемерзання.
  3. Якщо ви сильно змерзли – поверніться додому та відігрійте ноги в теплій (не гарячій) воді, а потім вдягніть вовняні шкарпетки. Якщо добре переносите ефірні олії, можете додати в крем кілька крапель грейпфрутової чи евкаліптової олії та промасажувати ноги.
  4. Якщо у вас немає протипоказань – тренуйте судини контрастним душем.
  5. Обов'язково додавайте в життя щоденну фізичну активність – спорт чудово покращує кровообіг та знімає стрес.

Ми можемо допомогти вам з питанням зручного взуття, адже в нашому інтернет-магазині «MEDICAL SHOES» є багато ортопедичних моделей, які допоможуть бути ногам в теплі, а стопам в анатомічно-правильному положенні.

Коментарі

Поки немає коментарів