Біль у п'яті: комплексне вирішення проблеми

Біль у п'яті: комплексне вирішення проблеми

Чи відчували ви колись біль у п’яті? Якщо пригадаєте, то швидше за все це траплялося після тривалого ходіння чи стояння в плоскому взутті, або ж після бігу. Такий біль може проявлятися в різних формах, адже п’ята – найбільша і найміцніша кістка і на неї припадає величезне навантаження.

П’ята може боліти також через хронічні або гострі захворювання. Наприклад: підошовний фасцит, п’яткова шпора, бурсит, травми чи переломи п’яти, хвороба Хаглунда, утиск нерва, дегенерація ахіллового сухожилля, артрит і артроз.

При будь-якому болю необхідно звернутися одразу до лікаря. Для кожної проблеми є своя методика лікування: лід, нестероїдні протизапальні препарати, фізіотерапія, ін’єкції, зменшення фізичного навантаження та навіть хірургічне втручання. Проте, до проблеми варто підійти комплексно: лікування допоможе зняти симптоми та причину, але вам необхідно подбати про те, щоб проблема більше не повторювалася або хоча б приносила мінімум дискомфорту.

Разом з лікуванням дуже важливо переглянути своє взуття. Зверніть увагу на такі елементи:

  • Ортопедична устілка, яка буде добре підтримувати підйом, рівномірно розподіляти та зменшувати навантаження на стопу. Залежно від проблеми вам може бути потрібен супінатор для корекції “завалювання” стопи. Устілки можна купувати окремо під різне взуття: від спортивного до святкового.
  • Чашевидний підп'ятник для зниження ударного навантаження на п’яту.
  • Легка ергономічна підошва для м’якої амортизації, щоб зменшувати удари на п’ятку.
  • Взуття повинне бути виготовлене з натуральних матеріалів, щоб нога в ньому не пітніла, а вам було зручно.

Ортопедичне взуття варто носити не лише на вулиці, а й вдома, адже тут ми проводимо багато часу, а капці з плоскою підошвою можуть робити гірше. Крім взуття важливо зайнятися корекцією стану стопи. Може допомогти масаж, вправи, розтяжки, аплікатори Ляпко та схуднення (якщо у вас є зайва вага).

Не варто займатися народним лікуванням! Так ви можете зробити гірше! При будь-якій проблемі звертайтеся перш за все до лікаря, а ми потім зможемо допомогти підібрати правильне взуття.

Коментарі

Поки немає коментарів