Ортопедичне взуття для людей з ревматоїдним артритом

Ортопедичне взуття для людей з ревматоїдним артритом

Приблизно 24% дорослих людей страждають від захворювань стопи й цей % збільшується з віком. Близько 19% чоловіків та 29% жінок (згідно з дослідженнями від  Framingham Study в США) відчувають болі в стопах більшу частину місяця. Навряд чи в Україні ми побачимо менший відсоток проблеми. 

Нові дослідження показують, що ортопедичні устілки та ортопедичне взуття відіграють велику роль в лікування ревматологічних захворювань. В людей з ревматоїдним артритом взуття повинне знижувати тиск в підошві, одночасно стабілізуючи стопу і щиколотку. 

Ортопедичні устілки та спеціальне взуття можуть змінювати характер ходи, активацію м’язів та зменшувати навантаження на стопи. Завдяки такому взуттю ті, хто страждають від ревматичних захворювань можуть уникнути оперативних втручань. 

Основна причина через яку люди використовують ортопедичне взуття – полегшення руху. Дослідження (https://europepmc.org/article/med/10914845) показало, що використання виготовленого за індивідуальними мірками ортопедичного взуття для стопи протягом 3 місяців зменшило біль, збільшило довжину кроку, а також знизило витрачену енергію для ходіння в пацієнтів з РА. 

Також для стопи існує різниця є між жорсткою і м’якою ортопедичною устілкою. 

  • Жорсткі вироби використовуються для контролю надмірної плоскостопості, зменшення навантаження на підйом стопи, зменшення болю в задній і передній частині стоп, зниження ризику повторних деформацій. Дослідження Будімана-Мака (https://europepmc.org/article/med/19078008) показало, що використання жорсткого ортопедичного взуття допомогло знизити захворювання вальгусної деформації великого пальця на 73% за період 3 років. 
  • М’яка устілка також зменшує біль в передній частині стопи, а також загальний біль стоп при РА. Як м’які, так і жорсткі ортопедичні устілки забезпечують комфорт при ходінні, проте допомогти зробити вибір повинен лікар, зважаючи на ваші проблеми та складність ситуації. А от уже визначитися з моделлю та підібрати розмір допоможемо ми – магазин ортопедичного взуття «MEDICAL SHOES»  

Нові дослідження вказують на те, що зміна звичайного взуття на ортопедичне у пацієнтів з РА все-таки відіграє вагому роль. Досі досліджується зв’язок між болем в стопах, взуттям та станом здоров’я, оскільки наукових робіт було не так багато, проте, якщо така проста річ, як взуття може допомогти людям з ревматологічними захворюваннями почуватися краще – чому б не спробувати.

Коментарі

Поки немає коментарів