Перші кроки: корисні поради щодо вибору взуття для дитини

Перші кроки: корисні поради щодо вибору взуття для дитини

Купівля першої пари взуття для свого малюка - відповідальне завдання для батьків. Дуже важливо приділити увагу вибору і керуватися не тільки красивим зовнішнім виглядом або ціною, а перш за все дбати про здоров'я дитини і, звичайно ж, про його комфорт. Від того, наскільки обдумано ви підійшли до покупки сандаль або кросівок для перших кроків, багато в чому залежить правильний розвиток стоп, хребта і всього кістково-м'язового апарату. Саме тому найбільш раціональним є рішення купити дитяче ортопедичне взуття від перевірених брендів з хорошою репутацією.

Ортопедичне взуття для дітей: за і проти

Багато батьків помилково думають, що ортопедичне взуття не потрібну здоровій дитині і навіть більш того - може нашкодити, спровокувавши появу різних захворювань або вад розвитку. Розвінчаємо цей шкідливий міф.

Важливо розрізняти 2 види ортопедичного взуття:

  • лікувальне;
  • профілактичне.

Якщо перше дійсно використовується для коригування вже існуючих відхилень у розвитку стопи, то останнє створене саме з метою запобігання їх появі за рахунок:

  • надійної фіксації ноги;
  • підтримки склепінь стопи в анатомічно правильному положенні під час ходьби;
  • оптимального розподілу навантаження;
  • відмінної амортизації.

Таке взуття допоможе дитячій ніжці сформуватися правильно і дозволить уникнути багатьох проблем, починаючи з плоскостопості та вальгусної деформації і закінчуючи різними викривленнями хребта.

Для покупки профілактичних дитячих босоніжок на хлопчика або дівчинку вам не знадобиться призначення лікаря: заходьте на сторінку https://medobuv.com.ua/ua/product-category/detskaya-obuv і вибирайте вподобану модель.

Що стосується лікувальних варіантів, то тут обов'язково потрібна рекомендація ортопеда, щоб розуміти, яку саме функцію повинні виконувати ортопедичні сандалі. Іноді взуття або тільки ж тільки устілка можуть виготовлятися під замовлення, щоб ефективно усувати конкретну проблему.

Таким чином, не слухайте шкідливих порад і дбайте про здоров'я своїх малюків, замовляючи ортопедичне взуття в інтернет-магазині Medical Shoes!

Зручне взуття для перших кроків: головні критерії вибору

Щоб бути впевненими в тому, що нові босоніжки на дівчинку або хлопчика корисні для здоров'я стопи, звертайте увагу на наступні критерії:

  • наявність супінатора;
  • цілісний жорсткий задник;
  • кілька ремінців для надійної фіксації і можливість регулювання по повноті ноги;
  • шкіряна устілка;
  • гнучка підошва;
  • широка носова частина;
  • якість виконання: акуратні шви і відсутність рельєфних горбків всередині.

Крім цього, краще віддати перевагу натуральним матеріалам, оскільки вони не перешкоджають повітрообміну і набагато довговічніші, а також підібрати модель з антиковзаючою підошвою щоб уникнути травматизму.

Не забудьте приділити увагу ретельному підбору розміру: ортопедичні босоніжки для перших кроків повинні мати запас, але в той же час не бути занадто великими і вільними. Якщо вам складно орієнтуватися по розмірній сітці, краще звернутися за кваліфікованою допомогою. Фахівці інтернет-магазину Medical Shoes із задоволенням нададуть вам професійну консультацію і підберуть ідеальний варіант взуття для вашого малюка.

Коментарі

Поки немає коментарів