Обираємо медичний халат

Обираємо медичний халат

Сучасний халат медичний жіночий вже не повинен виглядати, як одяг доктора Айболита: ринок пропонує різноманітність моделей, індивідуальності яким надають комірці, манжети і клапани кишень, обробка країв і багато іншого.

Попри деякі відступи від традиційного халата в сторону орнаментальності, до халату медсестри висувається не менше вимог, ніж раніше, адже він все так само контактує з хімікатами та підлягає багаторазовому пранню.

Вимоги до тканини для пошиття медичного одягу

  • повітропроникність (безперешкодний повітрообмін допоможе уникнути почуття задухи і зайвого потовиділення);
  • антистатичність (синтетичні тканини будуть електризуватися взимку);
  • стійкість до дезінфікуючих засобів;
  • простота в обслуговуванні (тканина повинна якомога довше зберігати охайний зовнішній вигляд і не м'ятися від найменшого руху);
  • гіпоалергенність;
  • зносостійкий (медичний одяг повинен витримувати безліч циклів прання, дезинфікування і тривалу інтенсивну експлуатацію);
  • ергономічність (не дивлячись на всі перераховані вище вимоги, зручність перш за все. Одяг не повинен обмежувати рухів або заважати роботі).

До розвитку текстильної промисловості медичний одяг шили з бавовни, оскільки вона має низку переваг: легко піддається дезінфекції, кип'ятінню і паровій обробці високими температурами, сприяє правильному повітрообміну, не викликає алергії, зносостійкий. Але вона також володіє одним вагомим недоліком: дуже швидко мнеться і легко втрачає охайний зовнішній вигляд. Щоб уникнути цього, до складу тканини додають поліестер в різних процентних комбінаціях. Тому при виборі медичного халата краще зупинити вибір на змішаній тканині тисі, тередо або саторі.

Іноді виробник використовує лише поліестр це набагато здешевлює виробництво, а отже кінцеву ціну виробу. Але навряд чи Ви будете задоволені цією покупкою, тому що така річ не буде пропускати повітря влітку, електризуватиметься взимку і швидко зноситься.

Колір і фасон медичного халата

Колір медичного халата залежить від корпоративного стилю установи, у якій Ви працюєте. Класичний халат звичайно ж білого кольору, але навіть якщо Вам необхідно зупинити на ньому вибір це не привід засмучуватися, адже білі халати дозволяється прикрашати кольоровими вставками і нашивками.

Грамотно підібраний фасон підкреслить жіночу фігуру, приховає недоліки, підкреслить статус. Халат повинен сидіти вільно, але допустимо зробити акцент на талії з допомогою пояса або ремінця. Для жінок солідного віку довжина халата повинна сягати коліна. Дівчатам допустимо вибрати халат, який не доходить до коліна, але в межах розумного.

Найзручніший варіант рукава три четверті. У такому варіанті він не буде заважати при виконанні маніпуляцій, а його краї не торкатимуться пацієнтів.

Де можна купити халат медсестри

Купити халат медсестри хорошої якості і за доступною ціною Ви можете в нашому інтернет-магазині MedicalShoes. Ми пропонуємо широкий асортимент розмірів (42-60 розміри), різноманітність кольорів і незвичайні фасони. Чекаємо Вас на примірку за адресою: місто Київ, вул. Маршала Тимошенка, 18 (ст. м. Мінська). Будемо раді допомогти Вам з вибором!

Коментарі

Щиро дякую вам! Мої ноги теж вам дякують.))